A szak orientációja:
gyakorlatorientált (60-70 százalék)
Intézményen kívüli gyakorlati képzés minimális kreditértéke:
60 kredit, amelyből a szakdolgozat készítéséhez rendelt kreditérték: 10 kredit
A szabadon választható tantárgyakhoz rendelhető minimális kreditérték:
10 kredit.
Az elméleti és gyakorlati képzés aránya:
57 – 43 %
Az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:
- teljes idejű képzésben 2 félév (7-8. félév), 420-420 óra,
részidős képzésben 300-300 óra.
A szakképzettséghez vezető tudományágak, szakterületek, amelyekből a szak felépül
Közgazdaságtani, módszertani és üzleti ismeretek (86 kredit):
- gazdaságmatematika
statisztika, informatika
mikro- és makroökonómia
pénzügytan
vállalati gazdaságtan
gazdasági jog
vezetés-szervezés
marketing
számvitel
üzleti kommunikáció
szaknyelv
környezet-gazdaságtan
alapozó üzleti ismeretkörök
Társadalomtudományi alapismeretek (18 kredit):
- európai uniós
- általános és gazdasági jogi ismeretek
- gazdaságtörténet
- szociológia
- pszichológia
- gazdaságföldrajz
Turizmus és vendéglátás szakmai ismeretei (76 kredit):
- turizmus rendszere
- turisztikai erőforrások
- vendéglátó termék-technológiai ismeretek
- szállodaismeret
- vendéglátóismeret
- egészségturizmus
- utazásszervezés
- szállodamenedzsment
- vendéglátómenedzsment
- régió és településmarketing
- turizmusmarketing
- idegenvezetés
- továbbá választható specializációk
A szakon választható specializációk (kreditértéke a törzsanyag része)
Kulturális turizmus (27 kredit):
- kulturális turizmus
- kultúrtörténet
- animáció és programszervezés
- turisztikai termékfejlesztés
- rendezvényszervezés
- turizmusfejlesztési esettanulmányok
Desztináció-menedzsment (27 kredit):
- desztinációmenedzsment
- falusi turizmus
- projektmenedzsment
- turisztikai termékfejlesztés
- rendezvényszervezés
- turizmusfejlesztési esettanulmányok
Összesen: 180 kredit.