Hírek

Visszatekintő – 2023. november

  • Egyetem
2024. január 29.

100 év tapasztalattal a városi bányászatig

A Nyersanyagelőkészítés és Környezettechnológia Intézet alapításának 100. évfordulóját centenáriumi rendezvénnyel ünnepelték meg a MAB-székházban és a Miskolci Egyetemen.

A tudomány gazdagabbá teszi az életet

A társadalom számára kiemelkedően fontos, hogy megbízható, hiteles emberek, biztos értékrenddel szolgálják a közösség javát – hangzott el üzenetként a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának (MAB) a „Magyar Tudomány Ünnepe” alkalmából tartott idei rendezvényén, a MAB miskolci székházában. Az ünnepi ülésen adták át a MAB díjait az észak-magyarországi régióban jelentős eredményeket elért kutatóknak, akik közül többen a Miskolci Egyetem oktatói.

SteelTech-Center Hungary: egyéves a miskolci acélipari mintaprojekt

A Miskolci Egyetemen 2022 őszén létrejött a SteelTech-Center Hungary (STC) szervezeti egység, amelynek elsődleges célja a magyar acélipar megújításának és utánpótlás-nevelésének támogatása. Az STC kivételes mintaprojektként működik, amely az ipar és a felsőoktatás újszerű oktatási és kutatás-fejlesztési együttműködési modelljét képviseli, illetve fókuszban tartja a számos szakterületet érintő acélipari folyamatok átalakítását.

Cziffra György emléknap

Emléktábla-avatással, filmvetítéssel, valamint Kovács Kati énekesnő és Balázs János zongoraművész koncertjével emlékeznek Cziffra Györgyre a Miskolci Egyetemen november 8-án.

„Ablakok és hidak a világra” – 10 éves a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete

A Zenepalotában ünnepelte meg egy évtizedes fennállását a Konfuciusz Intézet.

Levegőt! – Szemléletváltás a Miskolci Egyetem fejlesztésének köszönhetően

A Miskolci Egyetem támogatásával az országban elsőként Miskolcon jött létre több mint két évvel ezelőtt a PM-monitoring, a levegőben lévő szállóport mérő rendszer. Az egyetem saját fejlesztéséről, annak lehetőségeiről Dr. Dobó Zsolt tudományos főmunkatárssal beszélgettünk.

Prima-díjat kapott az egyetemi sportegyesület

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének Prima-díjasa lett idén a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC). Az elismerést az egyesület képviselői a Miskolci Nemzeti Színházban tartott Prima-gálán vették át 2023. november 11-én.

Felelősséggel a határon túli magyar felsőoktatásért

Kibővítette együttműködési megállapodásának kereteit a Miskolci Egyetem és a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Karával 2023. november 14-én aláírt partnerségi egyezmény célja az intézmények közötti oktatási, tudományos és szakmai kapcsolatok további elmélyítése, az oktatói, kutatói és hallgatói mobilitás elősegítése.

Miskolci zeneművész növendékek sikere a Danubia Talents nemzetközi zenei versenyen

Kiemelkedő sikereket értek el a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának növendékei ének és kamarazene kategóriában a Danubia Talents 2023 Nemzetközi Zenei Versenyen.

Elismert tehetséggondozás, elismert tehetségek

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács ünnepi ülésén elismeréseket vehetett át a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának és az Anyag- és Vegyészmérnöki Karának dékánja, valamint két miskolci jogászhallgató. A kitüntetéseket november 24-én Budapesten, a Zeneakadémia nagytermében vették át.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír