Hírek

Trendek, módszerek, kihívások az igennyelv-oktatásának jövőjében

Az idegennyelv-oktatás jövője: trendek, módszerek, kihívások címmel workshopot szervezett az Idegennyelvi Oktatási Központ, október 16-án, az Egyetem felújított könyvtárában. A következő eseményt 2025 tavaszára tervezik. 

  • Campus
  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • Munkatársak
2024. október 24.

Az idegennyelv-oktatási szakma – hasonlóan más szakterületekhez – számos kihívással találkozik az új generációk sajátosságai, a jogszabályi változások, a technológiai újítások közepette, s nincs olyan fórum a térségünkben, ahol a nyelvtanárok tapasztalatokat cserélhetnek, feltehetnék kérdéseiket. Ezért a Központ elindított egy tudásmegosztó rendezvénysorozatot az Egyetem vonzáskörzetében működő nyelvtanárok számára, ahol rendszeresen izgalmas módszertani témák kiváló képviselőivel konzultálhatnak a résztvevők.

Az első alkalommal Szőke Jo, e-learning és mesterséges intelligencia szakértő az idegennyelv-oktatásban alkalmazható mesterséges intelligencia megoldásokról tartott interaktív előadást, majd országunk lakosságát egykor a televízión keresztül angolra tanító Jilly Viktor izgalmas szótanítási módszert mutatott a jelenlévők aktív bevonása mellett.

A következő workshopot 2025 tavaszára tervezi a Központ.

Idegennyelv oktatás 2024

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír