Hírek

„Ragaszkodjunk a közösség erejéhez!”

„Maradjanak kapcsolatban az egyetemükkel, ragaszkodjanak a közösség erejéhez, és ne szégyelljenek visszatérni az alma materhez, amikor karrierjük újabb lépcsőfokára akarnak lépni” – mondta dr. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar és az Állam- és Jogtudományi Kar diplomaátadó ünnepségén.

  • ÁJK
  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • MFK
  • University
2024. június 28.

A Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar és az Állam- és Jogtudományi Karon végzett hallgatók a Miskolci Egyetem Szenátusának 2024. június 28-án délelőtt tartott nyilvános ünnepi ülésén vették át diplomájukat.

A Műszaki Föld- és Környezettudományi Karon (MFK) 57 fő, az Állam- és Jogtudományi Karon (ÁJK) 278 fő szerzett oklevelet alap-, mester- és szakirányú továbbképzési szakokon, valamint felsőoktatási szakképzésben a 2023/2024 tanév II. félévében. A diplomákat Prof. Dr. Szűcs Péter rektorhelyettes, Prof. Dr. Mucsi Gábor, az MFK dékánja és Prof. Dr. Csák Csilla, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja adta át.

A Miskolci Egyetem öregdiákjaként elsőként dr. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes köszöntötte a frissdiplomásokat, emlékezve arra, hogy jogászi, majd szakjogászi diplomáját is Miskolcon szerezte. Erre utalva ajánlotta:

„Vissza lehet nyúlni azokhoz az elvekhez és azokhoz az értékekhez, amit itt kaptunk a tanáraiktól.

Maradjanak kapcsolatban az egyetemükkel, ragaszkodjanak a közösség erejéhez, és ne szégyelljenek visszatérni az alma materhez, amikor karrierjük újabb lépcsőfokára akarnak lépni.”

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a most végzettek olyan időszakban végezték a tanulmányaikat, amikor a Covid-járvány nehezítette a személyes kapcsolatok kialakítását. A világjárvány azonban meglátása szerint megtanított bennünket arra, hogy a közösséghez, a közösség erejéhez akkor is ragaszkodjunk, ha távol is vagyunk egymástól. Ide tartozó gondolatként megosztotta: „Mindig érezzék, hogy a hazájuknak szüksége van önökre. A hazájuk várja azt a szolgálatot, amire itt felkészültek. Tartsák szem előtt, hogy a tudás, amit megszereztünk, nem csak a saját kincsünk, hanem a szűkebb és tágabb közösségünk gyarapítását szolgálja” – fogalmazott dr. Répássy Róbert.

24-06-27_MFK-AJK-diplomaatado (1)

A Miskolci Egyetem egyik fő ereje a multidiszciplináris tudásbázis. Az egyedülálló komplex tudást garantálják a jól felszerelt laboratóriumok, a nemzetközi szinten elismert oktatók, kutatók, ami alkalmassá teszi az egyetemet a jövő formálására – erről már Csák Csilla, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja beszélt köszöntőjében.

A Miskolci Egyetemen egyediségé a magas szintű tudás, a feltétlen közösség és a hagyományok tiszteletének hármas pillére adja”

– szögezte le a dékán. Mint mondta: a képzések folyamatos fejlesztése, aktualizálása, új képzések, szakok és mesterszakok indítása azt a célt szolgálja, hogy a hallgatók minél versenyképesebb szaktudással rendelkezzenek a munkaerőpiacon.

„Köszönöm, hogy a Miskolci Egyetemet választották a tanulmányaik folytatásához. Számunkra ez a bizalmat jelenti akár a társadalomtudományok, akár a természettudományokhoz kapcsolódó szakmák iránti elköteleződésük tekintetében” – mondta Prof Dr. Csák Csilla dékán.

24-06-27_MFK-AJK-diplomaatado (4)

Díjak, elismerések

A Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar és az Állam- és Jogtudományi Kar diplomaátadó szenátusülésén Tiszteletbeli Doktori Oklevelet, habilitációs oklevelet, a Ph.D doktori okleveleket, az MFK-n Pro Facultate Rerum Metallicarum emlékérmeket és Dékáni Elismerő Okleveleket, mentortanári elismeréseket, Zambó János Díjat, az ÁJK-n Szemere Bartalan Emlékérmeket is átadtak.

A Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar Tiszteletbeli Doktori Oklevéllel ismerte el Prof. Dr. Gyulai Ákos, professor emeritus munkásságát.

A karon Ph.D oklevelet szerzett Pusztai Patrik és Szombati-Galyas Anna Bella.

A Műszaki Föld- és Környezettudományi Karral közösen folytatott duális képzés sikeres megvalósításában, a hallgatók szakmai fejlődésének támogatásában végzett önzetlen munkája elismeréséért PRO FACULTATE RERUM METALLICARUM emlékérmet adományoztak Kalcsó Tamás Gábornak, az MVM ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázhálózati Zrt.  Műszaki Igazgatóság Innovációs és Technológiai Osztályának képzési szakterületvezetőjének, valamint Mészáros Gábornak, a KITE Zrt. Kiemelt Szolgáltatási igazgatójának.

Az MFK dékánja a kar fejlődése, jó hírének öregbítése érdekében tett erőfeszítéseinek, lelkes, elkötelezett és kitartó munkájának jutalmául Dékáni Elismerő Oklevél elismerést adományozott Dr. Molnár József egyetemi docensnek, Dr. Vágó János egyetemi docensnek, duális és kooperatív referensnek és Hoffmann Jennyfernek, az MFK HÖK elnökének.

Kiváló Földtudományi Mentortanár elismerő oklevelet kapott Veres Zsolt, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium szaktanára.

A Zambó János Díjat Németh Noémi, az MFK alapszakos hallgatója nyerte el.

Az Állam- és Jogtudományi Kar Tiszteletbeli Doktori Oklevéllel ismerte el Prof. Dr. Kovács Péter tevékenységét.

Habilitációs oklevelet kapott Gondosné Dr. Pusztahelyi Réka, a Miskolci Egyetem ÁJK docense.

Az Állam- és Jogtudományi Kar Tudományos Diákköri Tanácsa a kiemelkedő tevékenység, a kiváló tanulmányi munka, valamint a példamutató magatartás elismeréseként Szemere Bertalan Emlékérmet ítélt oda, amelyet Erdélyi Dóra, Fülöp Botond, Papp Laura, Szikszai Dóra és Tóth Csaba kapott meg.

A „Miskolci Egyetem Hallgatói Nagykövete” címet kiemelkedő tanulmányi eredményével, tudományos és szakmai sikereivel, valamint a Miskolci Egyetem és annak közössége érdekében végzett közösségi munkájával Khouloud Jlaiel, a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar hallgatója és Felipe Andres Christancho Escobar, az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója vívta ki.

A ME Hallgatói Önkormányzata a hallgatókkal való kiemelkedő kapcsolata, együttműködő- és segítőkészsége, valamint az egyetemi oktatásfejlesztés érdekében végzett munkája elismeréseként Kiváló Oktató diplomát adományozott dr. Mádainé Dr. Üveges Valériának, az MFK egyetemi adjunktusának és Dr. Hornyák Zsófiának, az ÁJK egyetemi adjunktusának, a dékáni hivatal vezetőjének.

A hallgatói érdekképviselet terén, valamint az egyetemi diák- és közéletben végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként Becsületdiplomát vehetett át az MFK-n Papp Ákos Balázs, az ÁJK-n Fülöp Botond, Harsányi Vivien és Pálinkás Gréta.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír