Hírek

Miskolc és Leoben együtt a Pannonia mobilitási programban

Megállapodást írt alá az egyetemi hallgatók és oktatók nemzetközi mobilitását támogató Pannónia Ösztöndíjprogramban való együttműködésről a Montanuniversität Leoben és a Miskolci Egyetem.

  • Egyetem
  • Kutatás
  • Oktatás
  • Ösztöndíj
  • Pályázat
  • Partnerek
  • Tudomány
  • University
2024. július 04.

Az osztrák felsőoktatási intézmény székhelyén megkötött partnerség a nemzetközi tanulmányi kapcsolatok elősegítésén túl a lehetőségek szerint kiterjed a közös oktatási programok kidolgozására és a közös kutatási tevékenységre is – nyilvánították ki az együttműködés aláírói, a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Horváth Zita és Peter Moser, a Montanuniversität rektora. A hallgatói mobilitások bármely tanulmányi területen és ciklusban megvalósulhatnak, ideértve a doktori képzést is.

24-07-04_ME-Leoben (2)
Prof. Dr. Peter Moser, a Montanuniversität és Prof. Dr. Horváth Zita, a MIskolci Egyetem rektora

A leobeni találkozón szó esett a magyar kutatás nemzetközi együttműködését támogató, 8 milliárd forintos keretösszeggel idén elindított HU-rizont programról, amellyel kapcsolatban Miskolc projektjavaslatokat fogalmazott meg az osztrák partnerintézmény felé. A program hozzájárul ahhoz is, hogy a külföldi kutatók Magyarországon folytathassák tudományos tevékenységüket.

A Pannónia Ösztöndíjprogram rövid és hosszú távú mobilitási lehetőségeket kínál 2024. június 1-étől az egyetemek hallgatói, oktatói és munkatársai számára, hogy támogatott keretek között tanuljanak, kutassanak, oktassanak vagy szakmai gyakorlatot végezzenek külföldön. Kiemelt célja, hogy segítse a hazai felsőoktatási intézmények nemzetköziesítési erőfeszítéseit, valamint elősegítse a minőségi mobilitási tevékenységeket.

24-07-04_ME-Leoben (3)
Prof. Dr. Szűcs Péter rektorhelyettes; Prof. Dr. Peter Moser rektor (Montanuniversität); Prof. Dr. Horváth Zita rektora; Dr. Susanne Feiel hivatalvezető (nemzetközi kapcsolatok) és Dr. Thomas Prohaska rektorhelyettes (Montanuniversität)

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír