Hírek

„Megmásztam a gyilkos hegyet” – pódiumbeszélgetés a MCC-ben

Varga Csaba pódiumbeszélgetésen mondja el, hogy miért választja valaki azt a sportágat, ahol a túlélés kulcsa a technikai tudás és a mentális erő.

2024. március 14.

Időpont

2024. március 18. (hétfő), 17:00

Helyszín

miskolci MCC képzési központ
(Miskolc, Szemere Bertalan u. 4., bejárat a Csizmadia köz 1-3. felől)

Az előadás előzetese az esemény meghívójából: ,,Valahogy így van megírva, az erdélyi magyarok jók a hegymászásban – mondja Varga Csaba, a legtöbb nyolcezres csúccsal rendelkező, élő magyar hegymászó. Varga Csaba elárulja, miért választja valaki azt a sportágat, ahol a túlélés kulcsa a technikai tudás és a mentális erő, és hogy milyen pótlólagos oxigén és serpák igénybevétele nélkül felkapaszkodni az ismeretlenbe. A nagyváradi építész az egész Kárpát-medencei magyarságot képviseli teljesítményével.”

Az előadóról: Varga Csaba nagyváradi építész, aki magyarként, a nagyváradi magyar kisebbség képviselőjeként kezdett el hegyeket mászni. Az első expedíciókba egyedül vágott bele, a mászásokat szinte kizárólag az építész szakmájából félretett pénzéből finanszírozta. Varga Csaba a ma élő, a legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot elérő magyar hegymászó. Korábban 5 ilyet mászott meg pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül.

20240307_Megmásztam a gyilkos hegyet-A3

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír