Hírek

Már csak 50 nap van hátra az Európai Egyetemi Játékokig!

Miskolc és Debrecen is izgatottan készül az előttük álló kihívásra, hiszen hamarosan Európa legnagyobb egyetemi sporteseményének, az Európai Egyetemi Játékoknak lesznek a házigazdái.

  • Campus
  • Egyetem
  • EUG
  • Hallgatóknak
  • Munkatársak
  • Sport
2024. május 27.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) megbízásából a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecennel és Miskolccal közösen, 2024. júliusában rendezi meg a nagyszabású multisport eseményt. A városokban több éve folyik intenzív felkészülés a rendezvényre, hiszen 17 sportág, közel 5000 résztvevőjét látják majd vendégül.

marksomay_20240430_1552_SMF8573

Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár elmondta:

A megújult magyar felsőoktatás kiemelt hangsúlyt helyez az egyetemi sportra, mert az egyetem és a sport egyszerre teremt közösséget, biztosít kötődést.

Mint kifejtette: ,,Célunk, hogy egyetemeink olyan rugalmas, egyéni oktatási rendet, mentorálást biztosítsanak az élsportolóknak a tanulmányaik alatt, hogy az a legkiválóbb sporteredményekhez segítse őket. Célunk az is, hogy egyetemeink nyitottak legyenek élsportolóink számára az aktív versenyzés éveit követően is. Szeretnénk, hogy az egyetemi évek alatt minél többen sportoljanak az egyetemi sportklubokban, és az egyetemek közötti versenyek presztízse is erősödjön.”

Az Egyetemi Játékok azonban nem csupán a sportversenyekről szólnak: kiemelt figyelmet kap a közösség és kapcsolatépítés, az európai kultúrák kölcsönös megismerése és a szakmai orientáció is. A Játékok öröksége Európa-szerte megerősíti az egyetemi intézményrendszert, és fontos mérföldkövet jelent a városok és az ott működő egyetemek fejlődésében.

Prof. Dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem Rektora is megszólalt az Európai Egyetemi Játékok előkészülete kapcsán:

„50 nap van hátra az Európai Egyetemi Játékok kezdetéig és a Miskolci Egyetem egész közössége igazgatottan várja az eseményt. A szervezőbizottság, munkatársaink és önkénteseink is azon dolgoznak, hogy a hozzánk látogató sportolók és szakemberek felejthetetlen élményekkel távozzanak majd Miskolcról. Zajlik a sportesemények helyszíneinek előkészítése, a korszerűsítés, az építés, hogy valóban világszínvonalú helyszíneken fogadhassuk a hozzánk érkező vendégeket. 50 nap van hátra és mi 50 nap múlva azt szeretnénk megmutatni a játékok minden résztvevőjének, hogy

a Miskolci Egyetem valóban a tudás és közösség campusa!

Érdemes bekövetni az esemény közösségi média oldalait, hogy első kézből értesüljenek az érdeklődők az inspiráló és a praktikus tartalmakról is.

További információ:

Miskolc EUG2024

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír