Hírek

Kettős életpályamodell lehetősége a profi sportolóknak

A sport, valamint az egyetemi oktatás és továbbképzés területeit érintő stratégiai együttműködést kötött a DVTK a Miskolci Egyetemmel. A partnerség célja, a DVTK akadémiáira, illetve szakosztályaiba toborzott külföldi és magyar anyanyelvű sportolók egyetemi tanulmányainak elősegítése, továbbá a legnagyobb vidéki multisportklub népszerűsítése.

  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • Oktatás
  • Partnerek
  • Sport
  • University
2024. július 24.

A Miskolci Egyetem és a DVTK a régió két olyan emblematikus intézménye, amely már korábban is együtt dolgozott több hasznos projektben. A mostani megállapodásban szereplő program az egyetemi tanulmányok és minőségi sportolás lehetőségét kínálja a résztvevők számára.

„Az egyetem és a sportklub természetes szövetségesei egymásnak. A megállapodásnak köszönhetően az egyetem angol vagy akár magyar nyelvű, diplomát adó képzéseire való beiratkozás lehetőségét biztosíthatjuk azon sportolók számára, akik a DVTK-nál folytatják sportpályafutásukat és megfelelnek a felvételi kritériumoknak.

Bízunk benne, hogy szakosztályaink olyan fiatal sportolókkal fognak bővülni, akik teljesítményükkel tovább népszerűsítik a DVTK-t és az észak-magyarországi régió szellemi tudásközpontját, erősítik nemzetközi megítélését”

– nyilatkozta az együttműködési megállapodás aláírását megelőzően Szabó Tamás, a DVTK főtitkára.

„A DVTK Jegesmedvék célja, hogy az akadémiánk és a felnőtt csapat programjába bevonjuk azokat a hokisokat, akik alkalmasak az elitképzésünk színvonalára, és emellett a tanulmányaik során is kiemelkedő teljesítményt tudnak nyújtani.

Ez a megállapodás egy fontos lépés ennek érdekében, hiszen a hozzánk érkező jégkorongozóknak már egy olyan életpályamodellt tudunk kínálni, amiben minden feltételt biztosíthatunk a sikeres sport és tanulmányi fejlődéshez”

– fogalmazott Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke.

24-07-23_ME-DVTK-egyuttmukodes (1)
Az együttműködési szerződés aláírói: Szabó Tamás, a DVTK főtitkára, Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke és Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora

„A Miskolci Egyetem és a sportklub szövetsége több kapcsolódó területet fog össze, amely egybevág az intézmény oktatási, nemzetköziesítési és sport stratégiájával.

Az együttműködés kiszélesítésének köszönhetően egyetemünk lehetőséget tud kínálni egy kettős életpályamodell kialakítására a profi sportolóknak, ami mintát adhat más hazai felsőoktatási intézménynek”

– hangsúlyozta az együttműködés kapcsán Prof. Dr. Horváth Zita, az egyetem rektora.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír