Hírek

Hulladékcsökkentés – az MFK csapata idén sem kímélte a kezét!

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány, a M.Á.S.A. telephelye közelében szerveztek szemétszedést hallgatók az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva. A Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar minden évben csatlakozik a kontinens környezetvédelmi eseményéhez.

  • Egyetem
  • MFK
2023. november 29.
231129_04

A lelkes MFK-s csapat összesen 10 zsáknyi szeméttől szabadította meg a Sajó által szegélyezett füves területet.

Egyértelmű volt, hogy az Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán – ahogyan minden évben -, idén is szervezünk akciót a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar hallgatóival közösen

– nyilatkozta Dr. Mádainé Dr. Üveges Valéria, a Nyersanyagelőkészítés és Környezettechnológia Intézet (MFK) adjunktusa. Elmondta, hogy idén a hallgatóktól, az MFK Hallgatói Önkormányzattól jött az ötlet, hogy ezen a területen, a M.Á.S.A telephelye mellett legyen a szemétszedés, amelyhez a MiReHU Nonprofit Kft. is örömmel csatlakozott. Az összegyűjtött szemetet ugyanis a cég szállíttatta el.

231129_05

„A Miskolci Állatsegítő Alapítvány Kelet-Magyarország egyik legnagyobb menhelyét üzemelteti a Sajószigeti úton. A telepen élő kutyáknak a rendszeresen szervezett „Kutyagolások” nagyon sokat jelentenek, a kutyasétáltatás pedig a telephely melletti, Sajó által szegélyezett területen történik. Ezt a területet tisztítottuk meg közösen, hogy valóban szép környezetben tölthessenek időt együtt sétáltatók és négylábúak” – emelte ki Dr. Mádainé Dr. Üveges Valéria.

Az MFK csapata nemcsak a telep környezetének megtisztításában vett részt, hanem adományokat is vitt az állatsegítőknek.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír