Hírek

Hivatalosan is a Miskolci Egyetem a fenntartója a Földes Ferenc Gimnáziumnak

A Földes Ferenc Gimnázium fenntartójaként nyilvántartásba vette a Miskolci Egyetemet az Oktatási Hivatal. A hivatalos hatósági határozat 2024. augusztus 1-jei hatállyal lépett életbe.

  • Alapítvány
  • Egyetem
  • Oktatás
  • University
2024. augusztus 01.

Az Oktatási Hivatal döntésének indoklásában emlékeztetett: a Földes Ferenc Gimnázium fenntartói jogának átadását a Miskolci Egyetem kezdeményezte a Miskolci Tankerületi Központnál a felsőoktatási intézményt fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány hozzájárulásával. A kérelemnek egyszerűsített döntéssel adtak helyt, aminek alapján az egyetem fenntartói jogát 2024. augusztus 1-jei hatállyal nyilvántartásba vették. A fenntartóváltással a gimnázium köznevelési feladatai változatlanok maradnak.

A fenntartói jogok átadását a Köznevelésért Felelős Államtitkárság 2024 májusában engedélyezte. A döntést követően az egyetem rektora, Prof. Dr. Horváth Zita elmondta: a Miskolci Egyetem hosszú távú oktatásstratégiai tervei között fogalmazta meg a Földes Ferenc Gimnázium fenntartói feladatainak átvállalását azzal a szándékkal, hogy az intézmény a jövőben az egyetem gyakorlóiskolájaként működjön. Az egyetem a minőségi oktatást és a tehetséggondozást szem előtt tartva szeretne hozzájárulni Miskolc oktatási kultúrájának erősítéséhez.

24-08-01_földes-gimnázium
A Földes Ferenc Gimnáziumnak helyet adó ingatlan és az oktatási feladat ellátáshoz szükséges ingó vagyonelemek vagyonkezelői jogának átadásáról 2024. július 18-án döntött Miskolc város közgyűlése.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír