Hírek

Döntött a miskolci közgyűlés: hozzájárultak a Földes átadásához

A miskolci Földes Ferenc Gimnáziumnak helyet adó ingatlan és az oktatási feladat ellátáshoz szükséges ingó vagyonelemek vagyonkezelői jogának a Miskolci Egyetem felé történő átadásáról rendkívüli közgyűlésen döntött Miskolc önkormányzata.

  • Alapítvány
  • Egyetem
  • Oktatás
  • Partnerek
  • University
2024. július 23.

A Földes Ferenc Gimnázium fenntartói joga 2024. augusztus 1-jétől átkerül a Miskolci Tankerületi Központtól a Miskolci Egyetemhez. A grémiumnak a vagyonkezelői joggal kapcsolatban kellett döntenie az ingatlan és az ingóságok tekintetében. A Veres Pál polgármester által előterjesztett, a vagyonkezelői jog átadásáról szóló határozati javaslatot egy nem szavazat és egy tartózkodás mellett fogadta el a testület június 18-án.

24-07-22_Miskolc_foldes

Korábban megírtuk: a Miskolci Egyetem hosszú távú oktatásstratégiai tervei között fogalmazta meg a miskolci Földes Ferenc Gimnázium fenntartói átvételét azzal a szándékkal, hogy az intézmény a jövőben az egyetem gyakorlóiskolájaként működjön.

A fenntartói jog átvételéről szóló igényt a Miskolci Tankerületi Központ terjesztette fel a köznevelésért felelős miniszterhez, akinek a nevében eljáró Köznevelésért Felelős Államtitkárság a fenntartói jog átadását engedélyezte.

A gimnázium átvételével kapcsolatban a Miskolci Egyetem rektora, Prof Dr. Horváth Zita elmondta: az egyetem a minőségi oktatás fenntartása és a tehetséggondozás érdekében szorgalmazta a Földes Gimnázium fenntartói feladatainak átvállalását.

A köznevelésért felelős államtitkár úr hozzájárulását követően a gimnázium az egyetemen folyó tanárképzéshez kapcsolódva gyakorlóiskolaként működhet tovább, erősítve Miskolc oktatási kultúrájának a színvonalát”

  • fogalmazott a rektor.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír