Hírek

Bányarobot, 3D nyomtató, mezőgazdasági robot modell a Greentech szakkiállítás és konferencián

A GREENTECH 2024 Zöldenergia és fenntarthatóság szakkiállítás és konferencia egyik szakmai kiállítója volt a Miskolci Egyetem, május 23-án és 24-én. Az eseményen a nemzetközileg is elismert bányarobottal is megismerkedhettek a résztvevők, melynek fejlesztésében az intézménynek is volt szerepe.

  • Campus
  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • Munkatársak
  • Partnerek
  • Tudomány
2024. május 27.

A két napos esemény fő témaköre az energia, a körforgásos gazdaság, a környezetvédelem, a járműipar, az innováció, az elektromos mobilitás, a zöld és közösségi közlekedés, a dróntechnológia, a logisztika és a mesterséges intelligencia volt. A 70 kiállító egyike volt a Miskolci Egyetem, amely négy karral képviselte az intézményt.

Az eseményre érkező 500 diák és az érdeklődők bányarobottal, 3D nyomtatóval, mezőgazdasági robot modellel, valamint egy robot viselkedési szimulátorral is találkozhattak az egyetem standjánál.

greentech 2024

A rendezvényen többek között miniszterek, cégvezetők, egyetemi oktatók és intézményi kutatók tartottak előadásokat, valamint kerekasztal beszélgetéseket. A Körforgásos Gazdaság szakmai beszélgetésen Dr. Nagy Sándor a Miskolci Egyetem, Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar, Nyersanyagelőkészítés és Környezettechnológia Intézet igazgatója, egyetemi docens is részt vett, ahol a másodlagos nyersanyag, hulladékgazdálkodás, felelősség, működés fontos kérdéseit vitaták meg.

 

greentech 2024
Körforgásos Gazdaság szakmai beszélgetés: Dr. Kurdi Róbert, Runtág Tivadar, Zentai István, Dr. Bodnár Viktória, Dervalics Ákos, Dr. Nagy Sándor

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír