Hírek

„A tudás egy életen át elkísér”

„Magyarország büszkesége a Miskolci Egyetem. Az itt megszerzett tudás és műveltség egy életen át elkísér” – fogalmazott Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a Gazdaságtudományi Kar és az Egészségtudományi Kar közös diplomaátadóján.

  • Campus
  • Egyetem
  • ETK
  • GTK
  • Hallgatóknak
  • University
2024. június 27.

A Gazdaságtudományi Karon 147 fő szerzett diplomát, az Egészségtudományi Karon 130 fő tett sikeres záróvizsgát a 2023/2024. tanév II. félévében. A végzett hallgatók a Miskolci Egyetem Szenátusának 2024. június 27-én délután tartott nyilvános ünnepi ülésén vették át oklevelüket. A diplomákat Prof. Dr. Szűcs Péter rektorhelyettes, Veresné Prof. Dr. Somosi Mariann, a GTK dékánja és Dr. Kiss-Tóth Emőke, az ETK dékánja adta át.

„A Miskolci Egyetem Magyarország büszkesége, az itt megszerzett tudás egy életen át elkísér. Őrizzék kincsként a műveltséget és a hozzá tartozó szellemi értékeket, amelyre építkezve, azt bővítve haladhatnak tovább életük és karrierjük során” – fogalmazott a frissdiplomásokat elsőként köszöntő Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára. Meglátása szerint az Egészségtudományi Karon végzett hallgatók hamarosan egy olyan pályára lépnek, amelyben alapvetőek az emberi értékek, a hivatástudat, az empátia és az odaadó, gondoskodó munkavégzés. A gazdaságtudomány pedig olyan szakterület, amelynek tudásanyaga a technológiai vívmányok és a társadalmi változások mentén folyamatosan változik. „Most önökön a sor, hogy ismereteiket a társadalomban kamatoztassák, tudásukat méltó módon használják az életben” – mondta.

24-06-27_GTK-ETK-diplomaatadas (2)
Esküt tettek az Egészségtudományi Karon végzettek

„A diploma nem más, mint egy jogosítvány az önálló élethez” – érzékeltette a végzett hallgatók előtt álló kihívásokat ünnepi beszédében az Egészségtudományi Kar dékánja, Dr. Kiss-Tóth Emőke. Ezzel párhuzamot vonva hozzátette: a felsőoktatás modellváltásának köszönhetően a Miskolci Egyetem is jogosítványt kapott arra, hogy magasabb fokozatra kapcsoljon, ami az intézményt a nemzetközi rangsorok előkelő mezőnyébe repítette.
„Köszönjük, hogy bíztak abban, hogy a Miskolci Egyetem esélyt adó, jó iskola, jó befektetés az életkezdéshez. Az egyetemen megtanultak elévülési ideje azonban egyre rövidebb. Az élethosszig tartó tanulás már alapkövetelmény, hiszen a munkaerőpiac a kreatív rugalmas szakemberek iránt mutat keresletet” – fogalmazott a dékán. Ezt felismerve kell megtalálni a frissdiplomásoknak is az egyéni életpályájukon a szakma és a magánélet közötti egyensúlyt – tette hozzá.

24-06-27_GTK-ETK-diplomaatadas (3)
Gazdászok, friss diplomával

Díjak, elismerések

A Gazdaságtudományi Kar és az Egészségtudományi Kar diplomaátadó szenátusülésén Tiszteletbeli Doktori címet, Ph.D doktori okleveleket, a Miskolci Egyetem Nemzetközi Hallgatói Nagykövete elismerést, Bosch-díjat, valamint Kiváló Oktató Okleveleket és Becsületdiplomákat is átadtak.

A Gazdaságtudományi Kar Tiszteletbeli Doktori Oklevéllel ismerte el Dr. Balla Róbert címzetes egyetemi tanár munkásságát.

Ph.D doktori címet szerzett Rosa Alamian, Somayeh Kariman, Langár Alex Bence, Katsiaryna Marmilava, Mihalik-Kucsma Daniella és Phan Dai Thich.

A „Miskolci Egyetem Hallgatói Nagykövete” címet kiemelkedő tanulmányi eredményével, tudományos és szakmai sikereivel, valamint a Miskolci Egyetem és annak közössége érdekében végzett közösségi munkájával a 2023/24-es tanévben Makhosi Noluthando Khuzwayo, a GTK hallgatójának ítélték oda.

A BOSCH-díjat Tóth Antónia közgazdász hallgató kapta meg.

A ME Hallgatói Önkormányzata a hallgatókkal való kiemelkedő kapcsolata, együttműködő- és segítőkészsége, valamint az egyetemi oktatásfejlesztés érdekében végzett munkája elismeréseként Kiváló Oktató diplomát adományozott Dr. Molnár Lászlónak, a GTK egyetemi docensének és Lebenszkyné Szabó Tündének, az ETK mesteroktatójának.

A hallgatói érdekképviselet terén, valamint az egyetemi diák- és közéletben végzett kiemelkedő munkájáért Becsületdiplomát vett át Nagy Tamás Roland (GTK) és Lukovics Alexandra (ETK).

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír