Hírek

A körforgásos gazdaság alapját támogatják – aprítási világkonferencia

Gazdasági és ökológiai szempontból egyaránt fontos, világméretben értelmezhető témákra világít rá a 18. Európai Aprítási és Osztályozási Szimpózium (18th European Symposium of Comminution and Classification), amelyet a Miskolci Egyetemen rendeznek meg.

  • Egyetem
  • Kutatás
  • MFK
  • Tudomány
  • University
2024. június 24.

A találkozón június 24-26. között öt kontinens 13 országából érkezett szakemberek vitatják meg a körforgásos gazdaság eléréséhez elengedhetetlen szakterülethez kapcsolódó legújabb kutatások eredményeit, amelyek alkalmazásként beépülhetnek a mindennapi életbe.

Az újrahasznosítható nyersanyagok előkészítésével kapcsolatos szakemberképzés Magyarországon egyedül a Miskolci Egyetemen érhető el. Környezettechnológiai kurzusaival és kutatásaival így Miskolc vívta ki a jogot a 18. Európai Aprítási és Osztályozási Szimpózium  megrendezésére – emlékeztetett a rendezvény megnyitóján Prof. Dr. Szűcs Péter, az egyetem rektorhelyettese. A mostani tanácskozás így

a körforgásos gazdasággal kapcsolatos világméretű problémák megoldáskeresésében a Miskolci Egyetemen zajló tudományos munkákra fókuszál.

A Miskolci Egyetem Nyersanyagelőkészítés és Környezettechnológia Intézete és a Magyar Kémikusok Egyesülete közös rendezésében szimpózium a szakterület egyik legjelentősebb, több mint 64 éves múltra visszatekintő konferenciasorozatának újabb állomása – hívta fel a figyelmet Prof. Dr. Arno Kwade, az Európai Kémikusok Egyesülete Aprítási és Osztályozási Munkacsoportjának elnöke, a Braunschweigi Műszaki Egyetem tanára. Mint mondta: az ipari és tudományos szakemberek közötti kapcsolatokat erősítő konferencia

ökológiai és gazdasági szempontból világszerte fontos problémák megoldására keres megoldásokat.”

Platformot kínál a különböző területek közötti kapcsolatokhoz a gyógyszergyártástól az élelmiszer-feldolgozáson át az ásványi anyagok bányászatában és feldolgozásában alkalmazott alkalmazásokig. A szimpóziumnak erős posztgraduális irányvonala is van, emelte ki, amely lehetőséget biztosít az egyetemeken kutató hallgatóknak, hogy bemutassák eredményeiket.

24-06-24_apritas-vilagkonferencia (4)
Prof. Dr. Arno Kwade, az Európai Kémikusok Egyesülete Aprítási és Osztályozási Munkacsoportjának elnöke

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír