Hírek

Mesterséges intelligencia, programtervezés – angol szakos hallgatók segítik a fejlesztést

Mesterséges intelligencia alapú oktatási felület fejlesztésében vesznek részt a Miskolci Egyetem angol szakos hallgatói egy innovatív együttműködésnek köszönhetően.

  • Campus
  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • Munkatársak
2024. október 22.

Izgalmas kezdeményezés keretében a Miskolci Egyetem Angol Nyelvészeti és Irodalomtudományi Tanszékének hallgatói a Dublin City University által vezetett nemzetközi projektben működnek együtt mesterséges intelligencia fejlesztőkkel, melynek célja egy mesterséges intelligencián alapuló nyelvoktató program fejlesztése. A mesterszakos diákok Takács Attila, a Digitális eszközök az oktatásban című kurzus oktatójának irányításával szakértelmüket felhasználva segítenek a jelenleg fejlesztés alatt álló mesterséges intelligencia program alakításában, tesztelésében.

intelligencia alapú oktatási felület
Takács Attila oktató, Digitális eszközök az oktatásban című kurzus

Az oktatás és a technológia összekapcsolása

Ez az együttműködés lehetőséget biztosít hallgatóink számára, hogy megosszák meglátásaikat a digitális korszak nyelvtanulási kihívásairól, ezzel biztosítva, hogy a fejlesztés alatt álló mesterséges intelligencia eszközök a tanárok és diákok valós igényeihez igazodjanak. A használhatóságról és hatékonyságról adott visszajelzéseikkel kulcsszerepet játszanak a program fejlesztésében, miközben értékes gyakorlati tapasztalatokat szereznek, amelyek összekötik az elméletet a gyakorlattal.

Az oktatási gyakorlatok fejlesztése

A projekt során a hallgatók új módszereket fedeznek fel a mesterséges intelligencia alapú eszközök integrálására a tanórákba, értékelik, hogy ezek az erőforrások hogyan növelhetik a diákok elköteleződését és személyre szabhatják a tanulási élményeket. Ez az együttműködés nemcsak gazdagítja saját tanulásukat, hanem felkészíti őket jövőbeli tanári pályájukra is.

A Miskolci Egyetem Angol Nyelvészeti és Irodalomtudományi Tanszékének hallgatói a legújabb oktatástechnológiai megoldásokról szereznek tapasztalatokat, egyúttal hozzájárulnak az innovatív nyelvtanulási megoldások fejlesztéséhez.

intelligencia alapú oktatási felület

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír