Hírek

Értékteremtés, fenntarthatóság, digitalizáció

„Mérleg és kihívások” címmel nemzetközi tudományos konferenciát szervezett XIII. alkalommal a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara. 

  • Campus
  • Egyetem
  • GTK
2024. október 17.

A konferencia hívószavai az értékteremtés, a fenntarthatóság, a digitalizáció voltak, azon kihívások, melyekre a szakmai közösségek is keresik a megfelelő válaszokat. Az eseménynek a lillafüredi Palotaszálló kiváló környezetet biztosított a hazai és külföldi közgazdász képzés szereplői, valamint az üzleti élet képviselői számára a szakmai diskurzuson túl a közösségépítésre, az együttműködések fejlesztésére is.

„Fontos, hogy megértsük a paradigmaváltások okait és az azokra adható válaszokat és a velük járó kockázatokat. Ehhez kapcsolódtak a plenáris és szekció előadások egyaránt.”

– mondta el Veresné Prof. Dr. Somosi Mariann a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

GTK XIII. Nemzetközi Konferencia

„Az idei konferencia hívó szavai összekapcsolódnak, meghatározó szerepet játszanak a stratégiai irányokkal, melyeket a Miskolci Egyetem intézmény fejlesztési tervében fogalmaztunk meg az intézmény közössége számára, a 2030-ig tartó időszakban.”

– emelte ki Prof. Dr Szűcs Péter a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese.

Mint fogalmazott az érték- és minőségteremtés mindannyiunk számára fontos, melyben a Gazdaságtudományi Kar évek óta az élen jár.

GTK XIII. Nemzetközi Konferencia

Virág Barnabás (MNB Alelnök) a 2020-as évtized nagy átmeneteiről beszélt, Kincses Áron (KSH Elnök) a digitalizáció szerepét vizsgálta a tudomány szolgálatában, míg Anie-Marie Pelser (professzor asszony Dél-Afrikából) Hogyan navigáljunk a mesterséges intelligenciával a felsőoktatásban című előadást tartotta. A program részét képezte egy angol nyelvű nemzetközi PhD konferencia is, ahol a fiatal kutatók kaptak lehetőséget eredményeik bemutatására.

Alapításának 30 jubileumát ünnepelte a Kar Marketing és Turizmus Intézete a jelenlegi és volt kollégák, végzett hallgatók, partnerek körében.

30 Marketing és Turizmus

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír