Hírek

Négyezernél több új hallgatót köszönt szeptemberben a Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem a 2024. évi pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzéseire 776 diákot vett fel, így az általános eljárásban felvételt nyert tanulókkal együtt összesen 4095 új hallgató kezdheti meg felsőfokú tanulmányait a 2024/2025-ös tanévben az universitas karain.

  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • Oktatás
  • University
2024. augusztus 30.

Az idei felvételi adatai szerint töretlenül őrzi népszerűségét a Miskolci Egyetem a továbbtanulók körében. A júliusban zárult általános felvételi eljárásban 3319 jelentkező, míg az augusztusi pótfelvételiben további 776 diák nyert felvételt az észak-magyarországi régió legszélesebb képzési kínálatát nyújtó felsőoktatási intézménybe.

Második éve, hogy több mint 4000 hallgatót vesz fel az universitas, amelynek hallgatói összlétszáma meghaladja a 12 ezret.

Pótfelvételi 2024

Az 2024. évi pótfelvételi eljárásban 1045-en szerettek volna bejutni a Miskolci Egyetemre, közülük végül 410-en magyar állami ösztöndíjas, míg 366-an önköltséges képzésekre nyertek felvételt. A tudományterületek közül a legnépszerűbbek a műszaki, az orvos- és egészségtudományi, a gazdaságtudományi és a pedagógus képzési területek voltak.

A legtöbb hallgatót az Egészségtudományi Kar vette fel, szorosan mellette van a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, de hasonlóan magas az Állam- és Jogtudományi Karra és a Gazdaságtudományi Karra felvett diákok száma is a pótfelvételi eljárásban.

A beiratkozás és regisztráció szeptember 2-án kezdődik a Miskolci Egyetemen.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír