Hírek

A határon átnyúló víz-és légszennyezésről tárgyaltak

Magyarország soros uniós elnöksége kapcsán került sor a környezetvédelmi miniszterek informális találkozójára Budapesten a Várkert Bazárban július 11-én és 12-én. A rendezvényen minden tagállam képviseltette magát. A rendezvény házigazdája Raisz Anikó államtitkár asszony volt az Energiaügyi Minisztérium részéről.

  • Campus
  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • Munkatársak
  • Partnerek
  • University
  • Üzlet / innováció
2024. július 14. / Frissítve: 2024. július 16. 09:19

Az informális Környezetvédelmi Tanács második napján a határon átnyúló víz- és levegőszennyezésről, valamint a zöld beruházások finanszírozásáról tárgyaltak a jelenlévők. Fontos eredmény, hogy hazánk a Tanács elnökeként kezdeményezte az országhatárokon átterjedő, nagy távolságra jutó szennyező anyagok EU-szintű modellezését.

Ezzel kapcsolatban két „keynote” előadás hangzott el a határon átnyúló víz és levegő szennyeződésekkel kapcsolatban. A vízkészletekkel kapcsolatos előadást Prof. Dr. Szűcs Péter a Miskolci Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese tartotta meg az intézmény részéről, melynek címe „Transboundary impacts ont he Hungarian water resources” volt. A levegős előadást pedig Gelencsér András akadémikus, a Pannon Egyetem nemrég leköszönt rektora tartotta.

környezetvédelmi miniszterek informális találkozója

„Ezt követően a környezetvédelmi miniszterek és a delegáció tagjaik hozzászólására és javaslataira került sok, ahol többször is hivatkoztak a két felkért előadásban bemutatott tényekre és jó szakmai gyakorlatokra. A találkozó igen jó hangulatú volt.”

– mondta el a rektorhelyettes.

A tanácskozás mellett interaktív tevékenységekbe is bevonták a minisztereket. A program szervezői bemutatták a PET Kupa Műanyagfeldolgozó Műhelyét és Víztisztító Pontját is.

környezetvédelmi miniszterek informális találkozója

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír