Hírek

EUG 2024: A röplabdások és a sakkozók kezdenek az Egyetemvárosban

A Miskolci Egyetemre is megérkeztek az első sportolók a hatodik Európai Egyetemi Játékokra. Az első napokban a röplabdásoknak és a sakkozóknak szurkolhat a közönség.

  • Campus
  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • Munkatársak
  • Sport
2024. július 09. / Frissítve: 2024. július 11. 09:06

A Miskolci Egyetem a Debreceni Egyetemmel közösen, 2018-ban nyerte el a hatodik EUG megrendezésének a jogát. Július 8-án Debrecenbe a futsallosok, az Egyetemvárosba a röplabdázók és a sakkozók érkeztek meg.

 

erkezok_EUG

A Miskolci Egyetem versenyzői közül először a sakkozók adhatnak sakk-mattot ellenfeleiknek, július 10-én. Videónkban Vodila Martin Botond és Pribelszky Bence Dániel számol be arról, hogyan készültek az EUG-re.

A judosok július 11-én kezdik meg a test-test elleni harcot. Videónkban Czerlau Jennifer Stephanie és Maksa Csaba beszéltek a felkészülésről.

Gondos Gergely most Kickbox-on mutathatja meg tudását. Videónk a sportoló mondja el, mit vár el magától.

Július 16-tól a karate sportágban két hölgynek drukkolhat a hazai közönség. Tóth Vanda és Dávid Kira mutatja meg, hogyan kell magabiztosan a tatamira lépni.

A verseny második felében már kosárlabdázóink is megmutatják tudásukat a DVTK Arénában.

A tollaslabdázóinkért egészen Debrecenig kell utazni. Videónkban Muzsnay Kinga, Rausz Ádám és Deák Kinga mondják el, hogy mit várnak maguktól.

Teniszeseink július 19-én kezdik meg a harcokat hazai pályán.

A strandröplabdázóknál férfi és női kategóriában is szurkolhat a hazai közönség, még hozzá az új egyetemi pályán. Videónkban Fenyvesi Balázs és Barna Gréta mondj el gondolatait az EUG-vel kapcsolatban.

EUG2024_A4_Menetrend_Noi-vizilabda-nelkul_Egyben_A4-scaled
Európai Egyetemi Játékok program

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír