Hírek

Komolyzenei kaleidoszkóp zárta a III. Tavaszi Fesztivált

A ME Bartók Béla Zeneművészeti Kar mesterszakos hallgatóinak a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közös, „Komolyzenei kaleidoszkóp” címmel megrendezett hangversenyével zárult a III. Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál június 6-án este. A fesztiválsorozat a tervek szerint jövőre a hagyományos Húsvéti koncerttel folytatódik.

  • BBZK
  • Egyetem
  • Oktatás
2024. június 07.

A Miskolci Egyetem harmadik alkalommal rendezte meg Tavaszi Fesztiválját. A Bartók Béla Zeneművészeti Kar karrá válásával egyidős programsorozat a zeneszerető közönség széles körét megszólító zenei eseményekkel, világjáró magyar, német, olasz, cseh és lengyel művészek és fiatal virtuózok produkcióit kínálta.

A komolyzenei műfaj sokszínűségét és a kilenc szakon művészképzést folytató Bartók Béla Zeneművészeti Kar növendékeinek tehetségét egyaránt reprezentáló rendezvény idén az edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyban, a Művészetek Házában és szabadtéren is hangversenyeket szervezett, zenetudományi előadást a Miskolci Akadémiai Biztosság székházában. A Magyar Rádió Gyermekkórusának és a nyíregyházi Cantemus Gyermekkarnak a meghívásával külön figyelmet szentelt a legfiatalabb korosztály zenei világának a szélesítésére is – foglalta össze nagy vonalakban a három hónapon át tartó esemény fontosabb állomásait a záróhangverseny közönségét köszöntő Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. A jövőről szólva hozzátette: a hagyományos Húsvéti koncert 2025-ben a remények szerint egy újabb, a IV. Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál nyitánya lesz.

24-06-06_TF-zarohangverseny (2)

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír